DEMANT na obavijest Komunalnih djelatnosti d.o.o. o uvjetima i početku naplate parkinga na području Općine Vela Luka od 06. lipnja 2022. godine.

DEMANT na obavijest Komunalnih djelatnosti d.o.o. o uvjetima i početku naplate parkinga na području Općine Vela Luka od 06. lipnja 2022. godine.

U obavijesti Komunalnih djelatnosti d.o.o. izrečeno je niz neistina i netočnih informacija. Stoga, radi pravilnog informiranja javnosti očitujemo se kako slijedi: 

Netočno je da su Komunalne djelatnosti d.o.o. onemogućene u naplati parkiranja na parkiralištima koja se nalaze na lučkom području Vela Luka iz razloga, kako se navodi, što Županijska lučka uprava Vela Luka nije dala suglasnost na novi cjenik usluga. Naime, i sada je na snazi cjenik Komunalnih djelatnosti d.o.o. temeljem kojega Komunalne djelatnosti d.o.o. mogu organizirati naplatu parkinga. 

Potrebno je ukazati da zahtjev Komunalnih djelatnosti d.o.o. od 19. travnja 2022.g. nije prvi zahtjev za izmjenom cjenika usluga. Naime, Komunalne djelatnosti d.o.o. su svojim zahtjevom od 25. siječnja 2022.g. prvo zatražile izmjenu lučkih tarifa kako bi se mogla povećati cijena usluge parkinga. Međutim, takva izmjena  je odbijena Odlukom Upravnog vijeća od 07. travnja 2022. godine. Nakon toga, novim zahtjevom od 19. travnja 2022.g., Komunalne djelatnosti d.o.o. zatražile su davanje suglasnosti na novi cjenik kojim se povećavaju cijene za usluge parkiranja i izvan sezone.

Na održanom sastanku s predstavnicima Općine Vela Luka i Komunalnih djelatnosti d.o.o. jasno je rečeno da zbog općeg poskupljenja sada nije dobar trenutak za povećanje cijena usluge parkiranja vozila. Umjesto toga, predstavnici Županijske lučke uprave Vela Luka zalagali su se za rješenje kojim bi se naplata usluge parkiranja vozila u turističkoj sezoni organizirala po važećem cjeniku.

Dakle, ne radi se o nikakvoj političkoj opstrukciji od strane Županijske lučke uprave Vela Luka, kako to Komunalne djelatnosti d.o.o. zlonamjerno prezentiraju javnosti već o razumnoj i logičnoj mjeri koja je u interesu naših sumještana i njihovih gostiju. Mjeri koja je u skladu s važećim cjenikom i Ugovorom o koncesiji te mjeri koja neće doprinijeti ni umanjiti razinu prometne uređenosti u našem mjestu. Prometnu uređenost treba tražiti u većem zalaganju komunalnog redarstva i uređenjem novih parkirnih mjesta, a ne povećanjem cijena parkiranja.

Ucjene te nepotpuno informiranje i zlonamjerno prozivanje u medijima ali i razni pritisci na dužnosnike Županijske lučke uprave Vela Luka da se donese suglasnost na povećanje cijena parkiranja, nisu partnerski poslovni odnos na koji se Komunalne djelatnosti d.o.o. pozivaju u svojem priopćenju.

 

ŽUPANIJSKA LUČKA UPRAVA VELA LUKA