Prezentacija idejnog rješenja ribarske luke

Prezentacija idejnog rješenja ribarske luke

U ponedjeljak, 16.siječnja 2017. godine u kongresnoj dvorani hotela Korkyre u Veloj Luci, Županijska lučka uprava Vela Luka je predstavila idejno rješenje ribarske luke u Veloj Luci kao i idejno uređenje parka Pod boriće.

Idejno rješenje ribarske luke izradila je tvrtka Obala d.o.o. iz Splita a projekt su predstavili direktor dr. sc. Goran Vego, dipl. ing. građ. i projektant Josip Zekan, mag. ing. aedif. Projekt ribarske luke Vela Luka vrijedan je cca. 20 milijuna kuna te je predviđeno financiranje sredstvima iz fondova EU. Projektom ribarske luke predviđa se novih 280 metara operativne obale što uključuje 21 vez (u troredu) za ribarske brodove duljine 25–35 m te više vezova namijenjenih istovaru ribe. Hladnjače za skladištenje ribe mogu se izgraditi u susjednom prostoru nove trajektne luke. Ribarsku luku bi od utjecaja valova štitila 2 lukobrana, koji svojom duljinom ne bi ometali pomorski promet u novoj trajektnoj luci.

Nakon ribarske luke predstavljen je i projekt uređenja parka Pod boriće, kojeg su izradili arhitekti Andrea Mušić, mag. ing. arh. i Tomislav Tabain, mag. ing. arh.

Idejno koncepcijsko riješenje ribarske luke (PDF)

Ribarska luka (ortofoto) (PDF)