24.08.2018.

Pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver u Gradu Korčuli održao sastanak u vezi izgradnje i modernizacije infrastrukture u lukama

Pomoćnik ministra mora [...]

U petak je u Gradskoj vijećnici Grada Korčule održan sastanak s pomoćnikom ministra mora, prometa i infrastrukture Josipom Bilaverom na temu izgradnje i modernizacije infrastrukture u lukama od županijskog i lokalnog značaja na području Dubrovačko-neretvanske županije. Sastanku su nazočili, gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris, župan Nikola Dobroslavić sa svojim zamjenikom Joškom Cebalom, saborski zastupnik Branko Bačić, ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac, ravnatelj ŽLU Dubrovnik Željko Dadić, ravnatelj ŽLU Korčula Vedran Leleković, ravnatelj ŽLU Vela Luka Boris Žuvela te ravnatelj Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Kaštelan.

"Meni je izuzetno zadovoljstvo što smo se danas ovdje na Korčuli našli u ovakvom sastavu. Naime, mi u sklopu povezivanja hrvatskih otoka financirano projekte iz fondova Europske unije-operativnog programa konkurentnost i kohezija. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji imamo osam projekata koji su u vrijednosti cca 400 milijuna kuna, a odnosu se na izgradnju lučke infrastrukture. Što se tiče otoka Korčule, koji nam je najveći pojedinačni projekt a odnosi se na izgradnju Nove luke u Polačišću i sanaciju/izgradnju puntina te isto tako završetak izgradnje luke u Vela Luci obraćamo puno pozornosti jer će izgradnjom spomenutih projekata Korčula dobiti na važnosti u smislu širenja turističke sezone. Četvrti važan projekt na ovom području je izgradnja luke u Perni koja će rasteretiti prometnu povezanost između Pelješca i Korčule. Svi projekti su prijavljeni na financiranje iz Europskih fondova, sufinanciranje je od strane državnog proračuna u iznosu od 15 posto dok Europski fondovi pokrivaju 85 posto financiranja svih projekata", izjavio je pomoćnik ministra Josip Bilaver.

Warning! You need to enable JavaScript to use this site.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×