Ministar Oleg Butković potpisao Sporazume i Ugovore za dodjelu ukupno 80 milijuna kuna za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju luka

Ministar Oleg Butković potpisao Sporazume i Ugovore za dodjelu ukupno 80 milijuna kuna za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju luka

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u četvrtak su potpisani Sporazumi vrijedni 80 milijuna kuna kojima će se izgraditi i sanirati ukupno 25 luka otvorenih za javni promet od županijskog i lokalnog značaja. Sporazume je ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković potpisao zajedno sa  ravnateljima lučkih uprava Rabac, Crikvenica, Rab, Bakar - Kraljevica - Kostrena, Novi Vinodolski, Novalja, Senj, Zadar, Korčula i Vela Luka te lučkih uprava Šibensko - kninske, Splitsko - dalmatinske i Dubrovačko - neretvanske županije.

Danas potpisujemo Sporazume i Ugovore vrijedne ukupno 80 milijuna kuna za 25 projekata u sedam jadranskih županija. Naime, svjedočimo svojevrsnoj „renesansi“ na jadranskoj obali jer nikada do sada nije ulagano u lučku infrastrukturu kao što je to slučaj danas.“, rekao je uoči potpisivanja ministar Butković. Uz to, ministar mora, prometa i infrastrukture dodao je da mu je drago što su tijekom ove godine potpisani i prvi ugovori za projekte koji se financiraju europskim novcem. „Do danas smo potpisali sedam projekata ukupno vrijedna 200 milijuna kuna, a nakon usvajanja Nacionalnog plana krenut će se sa daljnjim potpisivanjem europskih projekata za što nam je na raspolaganju gotovo 80 milijuna eura.“. - istaknuo je ministar Butković zahvalivši se lučkim upravama na dosadašnjoj suradnji i pripremi projekata.

Prisutnima se u ime svih potpisnika obratio i ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola. „Zahvaljujem Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i ministru Olegu Butkoviću osobno, što su prepoznali naše potrebe. Ovo danas u biti predstavlja kontinuitet aktivnosti kojima se prepoznaju potrebe naših otočana, ali i drugih ljudi koji žive u priobalju, i za koje su naše luke od životne važnosti. Nadam se da ćemo sa svim ovim aktivnostima nastaviti i dogodine, te da ćemo i dalje raditi i ulagati u našu lučku infrastrukturu.“. - rekao je Škibola.